Váš nákupný košík je prázdny

09.02.2021

Články

Zahraničné dobrovoľníctvo

Počuli ste už o možnosti zahraničného dobrovoľníctva? Pretože práve tieto príbehy ťa môžu motivovať k tomu, aby si vykročil.

Počuli ste už o možnosti zahraničného dobrovoľníctva? Ak máte 18 až 30 rokov je tu pre vás jedinečná príležitosť stráviť dva mesiace až jeden rok v zahraničí ako dobrovoľník/dobrovoľníčka a získať nové zručnosti, nových priateľov a zahraničnú skúsenosť. 

Európska únia v rámci svojho programu Európskeho zboru solidarity ponúka možnosť dobrovoľníckej činnosti účasťou na projektoch prínosných pre komunity v zahraničí. Projekty zahraničných organizácií ponúkajú inšpiratívne a posilňujúce skúsenosti, príležitosť dosiahnuť zmenu, objaviť nové možnosti, rozšíriť si obzory v danej oblasti a zároveň rozvíjať svoje zručnosti a kompetencie. 

Aj na Slovensku rôzne občianske združenia ponúkajú túto možnosť pre dobrovoľníkov zo zahraničia. Ponúkame Vám ich skúsenosť, ktorú zažili. Nechajte sa inšpirovať, rovnako aj vy môžete zažiť podobnú skúsenosť v zahraničí. 

Zoe, ARTkruh Prenčov

Zoe pochádza z Francúzka a momentálne je dobrovoľníčkou v občianskom združení ARTKruh v Prenčove, kde sa venuje permakultúre, starostlivosti o záhradu, ale aj rôznym remeslám. Čo všetko jej táto skúsenosť priniesla sa dozviete vo videu.

 

Alessandra, Sekier Zaježová

Alessandra, bakalárka z Talianska, ktorá sa na Slovensko rozhodla prísť kvôli projektu spojenému s eko problematikou je dobrovoľníčkou v ekokomunite Sekier v Zaježovej. Pozrite si jej skúsenosť, ktorá jej priniesla nečakané.

Altin, Truck Sphérique Žilina 

Ďalším dobrovoľníkom zo zahraničia je dvadsať ročný Altin z Kosova. So svojou jedinečnou dobrovoľníckou skúsenosťou, ktorú zažil v občianskom združení Truck Sphérique tiež známej ako stanica záriečie v Žiline sa podelí vo videu.

Pedro, KERIC Čadca

Posledným z dobrovoľníkov, ktorého skúsenosť vám chceme predstaviť je Pedro z Portugalska. Je dobrovoľníkom v občianskom združení KERIC v Čadci. Vo videu vám povie, v čom všetkom sa zlepšil a čo nové objavil vďaka dobrovoľníctvu.

Aj vy si zo zahraničia môžete priniesť podobnú skúsenosť. Tak neváhajte a využite túto jedinečnú príležitosť, kým sa dá. V prípade, že chcete vedieť viac o EZS, kliknite sem. Ak sa chcete informovať o možnostiach dobrovoľníctva v zahraničí, napíšte nám na mobility@ozviac.sk.

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím