Váš nákupný košík je prázdny

28.04.2021

Články

Čo robí Komunitné centrum v Námestove?

Komunitné centrum Námestovo začalo svoju činnosť v auguste minulého roka
- od vtedy sa nezastavili.

Komunitné centrum Námestovo začalo svoju činnosť v auguste minulého roka. Vďaka nášmu poskytovateľovi OZ V.I.A.C a mestu Námestovo poskytujeme v priestoroch na Komenského ulici sociálnu službu a rôzne druhy aktivít obyvateľom mesta a dedín, v rámci celého okresu Námestovo.

Konzultácie a sociálne poradenstvo dopĺňajú pravidelné aktivity ako – každodenná pomoc s prípravou na školské vyučovanie pre deti v poobedných hodinách, štvrtkové poobedia konverzácii v anglickom jazyku s našim dobrovoľníkom pre matky na materskej dovolenke a následne pre žiakov druhého stupňa ZŠ.




Stredy poobedia máme vyhradené na kurz rodičovských zručností a Podpornú skupinu matiek. Seniori z klubov dôchodcov vyrábajú pre nemocnice a Domovy sociálnych služieb pomôcky pre prácu s pacientmi a túto výrobu a materiál  my následne koordinujeme.  Deti u nás po napísaní úloh tvoria a vyrábajú a s príchodom jarného počasia plánujeme viaceré športové aktivity.  Našou veľkou súčasťou práce sa stala pomoc rodinám, ktoré sa ocitli v núdzi. Spravujeme iniciatívu Orava si pomáha, ktorá sa zameriava na pomoc ľudí zasiahnutých koronakrízou. Prostredníctvom iniciatívy môžu ľudia materiálne a finančne prispieť rodinám, ktoré o pomoc požiadajú. 

 



Ak niekto ponúkne materiálnu pomoc, snažíme sa darcu s obdarovaným navzájom prepojiť. Pri žiadostiach o finančnú pomoc 5 členná komisia žiadosti vyhodnocuje a nezávisle rozhoduje. 

Rodinám/jednotlivcom  pomáhame aj formou potravín, vďaka zapojeniu sa do projektu Lidla - Podeľ sa a pomôž, kde zákazníci tohto reťazca vkladajú nakúpené potraviny do potravinového koša. Tie rozdeľujeme rodinám, o ktorých vieme, že potraviny potrebujú, alebo o ne požiadajú.  

Máme žiadosti o pomoc zo všetkých troch oravských okresov. Iniciatíva Orava si pomáha dnes predstavuje aktívnu formu pomoci a podpory a od jej vzniku (september 2020) sme pomohli viac ako 40 rodinám a jednotlivcom. 

Viac o iniciatíve nájdete na stránke www.oravasipomaha.sk

Všetky naše aktivity a kontakt na nás nájdete na našom FB – Komunitné centrum Námestovo. 


 

 

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím