Váš nákupný košík je prázdny

20.10.2022

Články

Daruj krv, daruj život

Zachrániť život  neznamená zasiahnuť len v nebezpečnej situácii. Aj darovaním krvi dokážu ľudia pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

Zachrániť život  neznamená zasiahnuť len v nebezpečnej situácii. Aj darovaním krvi dokážu ľudia pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Práve preto sa naše priestory v Trstenej zmenili na provizórne transfúzne pracovisko.

12. októbra 2022, na sviatok blahoslaveného Carla Acutisa, sme motivovali hlavne mladých, že darovať krv znamená darovať život niekomu. Spojili sme to práve so sviatkom tohto mladého chlapca, ktorý sám zomrel na leukémiu. Svet nám toho veľa ponúka, je na nás vybrať si, či budeme len brať alebo dokážeme aj dávať. A práve toto bola príležitosť darovať kúsok svojho ja pre tých druhých.

“Snažíme sa povzbudzovať mladých ľudí, aby konali myšlienku lásky, dobra, aj keď nemajú veľa príležitostí niekomu pomôcť vo svojom okolí či zachrániť život. Práve týmto gestom sa každý jeden z nich stal hrdinom”, hovorí Matej Habovštiak, organizátor.

Darca Marko pripomína, že: “Kresťanské hodnoty nás učia, že máme pomáhať blížnym a myslieť na nich v núdzi, a vlastne týmto darovaním krvi preukazujeme tento skutok, že myslíme na druhých.” 

Podujatie sme pripravili prvýkrát v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR v Martine. Veľmi nás teší, že prišli prevažne mladí ľudia - prvodarcovia. Pracovníci mobilnej odberovej jednotky odobrali krv 24 darcom a ich krv bude distribuovaná po celom Slovensku. 

Ďakujeme všetkým darcom, ktorí prišli a darovali kúsok zo seba. 

„Boh napísal pre každého jedného z nás jedinečný a neopakovateľný príbeh, ale nechal na našu slobodu, aby sme k nemu dopísali záver.“ bl. Carlo Acutis.

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím